Huiskamermeditatie Stadsverlichting

Sinds januari 2012 ben ik aangemeld bij het huiskamerproject Stadsverlichting.

Mensen die samen stil zijn, die mediteren, hebben een meetbaar positief effect op hun omgeving. De kracht van de stilte veroorzaakt een coherent veld, een energieveld, dat zorgt voor harmonie en flow. Uit wetenschappelijk onderzoek (Washington 1993) blijkt dat er in steden waar veel en vaak wordt gemediteerd minder geweld, minder criminaliteit en minder ongelukken plaatsvinden. Vanuit deze wetenschap is in 2011 het initiatief Stadsverlichting in Nederland ontstaan, zie www.stadsverlichting.nu

Mediteren is daarnaast goed voor jezelf. Het brengt stilte binnen in je, het zorgt voor meer harmonie tussen geest en lichaam, voor meer innerlijke balans. Het is ook een prima manier om stress te verminderen en je immuunsysteem te versterken.

Sinds januari 2012 stel ik elke eerste zondag van de maand mijn huiskamer open voor meditatie en stilte. Wil je hieraan meedoen, of wil je het eens uitproberen, dan ben je op deze dagen van harte welkom van 20.00-21.00 uur.

We mediteren aan de hand van de Nadabrahmameditatie van Osho. Deze meditatie duurt een uur en bestaat uit drie delen. Je krijgt vooraf uitleg. Je mediteert zittend op een stoel of op een meditatiekussentje/bankje (dit laatste zelf meebrengen). Muziek en eenvoudige handbewegingen halen je uit het denken en kunnen je steeds verder naar innerlijke rust en harmonie brengen. Het laatste kwartier is er stilte.

Praktische informatie  
  • Ook als je nooit eerder gemediteerd hebt kun je hieraan meedoen.
  • Er zijn geen kosten aan verbonden.
  • Vanaf 19.50 uur rustig binnenkomen
  • Graag vooraf aanmelden: www.info@ermataxgestalt.nl of via www.stadsverlichting.nu
  • Adres: Staai 33, Grevenbicht, tel: 046-4857703
  • De eerstvolgende data in 2012 zijn: 5 februari, 4 maart, 1 april, 6 mei,3 juni, 1 juli.

Comments